Bittersød og tragisk  

 

Linda Wendels lange digt One shot er én af den slags bøger, man ikke lægger fra sig, før man er færdig med at læse den. Den er kun på 82 sider, men fylder som en stor roman. Wendel har et greb om sprog og billeder, der får denne læser til at undre sig over, at den også kommer som film. For hvordan kan der overhovedet laves flere og bedre billeder end dem, jeg lige har set?

Bogen er en lang dialog mellem en datter og hendes mor, og det er ikke to vindere i livets lottospil, der udveksler artigheder. Hér forsøges der skarpe snit i det sårbareste kød, og kun personernes stenhårde træning i at lade upåvirkede redder dem fra sammenbrud. Det handler om livet, der ligesom er gået, om forsømmelser, der ikke kan gøres gode igen, og så handler det om et af tidens mest brændende spørgsmål for mange børn: hvem er min far?

De to tabere er ellers af den livskraftige slags, humoren blomstrer på afsvedne marker og vi får på kort tid næsten alt at vide. Og der er opklaring undervejs – ja, måske endda forsoning. Måske kommer hele familien omsider på den Tivolitur, der aldrig blev til noget. Det er kort sagt en fremragende fortælling, Linda Wendel diverterer os med  

                                                                                    Henning Prins

Linda Wendel: One shot – et digt. 82 s. 179, - kr. Forlaget Per Kofod.

 

Bogen udgives sideløbende med premieren i midten af april på Linda Wendels spillefilm One shot med Mille Lehfeldt, Karen-Lise Mynster og Jesper Christensen.

 

Tilbage til forside Tilbage til Boganmeldelser