Fastnet – eller åleruse?  30.08.2008

Det er blevet uhyggeligt let at spå i disse tider. Enhver mistanke om ureelle hensigter bag et hvilken som helst tiltag fra private eller myndigheder er bare rigtig hver gang! Borgerne er til for at blive plukket, og man kan åbenbart komme afsted med det uden nogen problemer. Ethvert tyveri bliver fremstillet som en yderligere forbedring af velfærden, og koncentrationslejr-metoder med tvangsarbejde og pligtansøgninger er kun til de udstødte borgeres eget bedste.

Således også med et af de store anlæg, danske borgere har betalt for, og som de principielt burde stå som ejere af, nemlig det tidligere statslige telefonselskab KTAS, som finansminister Mogens Lykketoft kom for skade at sælge til et amerikansk firma. Som samme socialdemokratiske minister siden udtalte det, så havde han aldrig solgt TDC, hvis han havde vidst, at amerikanerne bare var ude på at rage til sig.

Næ, det må virkelig være kommet som en stor overraskelse. Men sket var jo desværre sket, og politikeres fejltagelser kan tilsyneladende aldrig laves om, selv om loven om ekspropriation til fordel for almenvellet måtte være lavet netop til sådanne situationer.

Nu hæver TDC prisen på fastnetabonnementerne og tilbyder til gengæld kunderne billigere mobiltelefonabonnementer og lavere minutpriser. Ekstra Bladet jubler: ”Spar 6.000 kroner om året!” I det hele taget har vi en lydig presse med sans for privatiseringens sociale fordele, så der har ikke været antydning af kritik af denne højst gennemskuelige manøvre.

For når du, kære læser, om et lille øjeblik benytter dig af det ”gode tilbud”, vil du måske være én af de sidste fastnetabonnenter.

Og så er vejen ryddet for at kunne skalte og valte med priserne. Jo, jo, vi véd skam godt, at der er en vældig konkurrence på mobiltelefonmarkedet, men sjovt nok viser det sig gang på gang, at de ”konkurrerende” parter inden for hvad som helst i offentligt udbud altid kan finde ud af at lave nogle helt uofficielle, ikke-eksisterende aftaler, der nok skal sørge for, at der ikke kommer røde tal på bundlinien.

Hvorfor er der ikke et eneste parti, der har set den fælde, TDC er ved at lokke forbrugerne ind i? Hele dette enorme anlæg, der for længst er købt og betalt af brugerne, bliver nu sat ud på et sidespor, fordi TDC som den formelle ”ejer” kan sætte prisen i vejret på en service, der kunne være næsten gratis.

Nå, men velkommen, kære forbruger, gå ikke i nettet, gå i rusen!  

                                                                 Henning Prins  

 

Tilbage til forside Tilbage til tidligere ledere