Afrikanske samtaler

 

 

Knud Vilbys bog om Tanzania, ”Uafhængig? – afrikanske udfordringer” er en smuk bog at se på. Et smukt billede af afrikanske mødre med børn på armen i farverige dragter. Det er beretninger fra Tanzania, en andengenerationsnation i en globaliseret verden, fortæller omslaget videre.

Men det ligner al den anden litteratur, der er kommet om tredjeverdenslande, og det er både synd og skam, for Knud Vilbys bog er netop ikke endnu en bog i rækken, der henstiller til at nu må vi rige vesterlændinge igen til lommerne eller hvilke associationer, man så let får.

Tværtimod er Knud Vilby taget ned til Tanzania for at tale med de mennesker, der bor i landet, høje som lave, og det er utrolig spændende læsning, hvor vi får et dramatisk indblik i de virkninger, en nyfødt nations første famlende skridt på selvstændighedens vanskelige vej har på landets borgere, der skal meget igennem.

Lige for tiden er Afrika hot stuff i medierne, der diskuteres mål og midler i bistanden til de fattigste nationer, og bølgerne går højt mellem parterne. Men i denne debat høres den almindelige afrikanske mand og kvinde ikke, det er alt sammen på højt plan. Men i denne bog kommer de til orde.

Hvis man vil have en virkelig indsigtsgivende og samtidig utrolig spændende læseoplevelse, så er ”Uafhængig?” svaret.

                                                                 Henning Prins

Knud Vilby: Uafhængig? – afrikanske udfordringer. 253 s. 249, - kr. Forlaget Per Kofod  

 

Tilbage til forside Tilbage til boganmeldelser