Kærlighed i solnedgangen

 

Aggi Jensen

 

Det er en fin lille bog, Aggi Jensen har skrevet om kærligheden mellem to ældre mennesker. Og et godt bidrag til at styrke de ældres selvfølelse, for vi lever jo stadigvæk i et samfund, der mener, at gamle mennesker ikke har kærlige følelser. Altså rent erotisk.

Men det har vi altså. Og moden kærlighed er nærmere den generøsitet og overbærenhed, der gør et erotisk samvær givende, end den er i den alder, hvor driftens påtrængenhed måske kan gøre lidt blind for andres behov.

Aggi Jensens bog fortæller også om det samfund i samfundet, de ældre udgør. Hvor værdifulde de mange fælles begivenheder omkring kultur og musik er, både som oplevelser og samvær.

Aggis mand er omsider død efter tretten slemme år og efterlader hende fuld af sorg og med slid på krop og sjæl. At miste sin livskammerat går ikke over på en studs, det er et langt sorgarbejde, hvor man langsomt vender tilbage til livet. Og hvor veninden Sine tager hende med til de arrangementer, de plejede at gå til: Litteraturgruppen, søndagscaféen og så hendes yndlingsarrangement, sang- og musik onsdagene. Alt dette fører hende langsomt tilbage til livet igen. Ja, til ligefrem at begynde at holde foredrag om sin bog ”Baggårdsbørn”. Ikke uden sved på panden!

Og nu er Aggi ved at være tilbage. Hun møder Kai, en flot fyr med snehvidt hår. Og så vender kærligheden tilbage i hendes liv.

Det er en rigtig god historie, fuld af livsmod og med en varm, inderlig forståelse for, at vi mennesker er skrøbelige og skal behandles nænsomt. En bog, der gør læseren i godt humør.

                                                                     Henning Prins                    

Aggi Jensen: Sensommeren. 200 s. 199, - kr. Høst & Søn

 

Tilbage til forside Tilbage til boganmeldelser