Vinterhi   21.1.2009

 

Når historiens tråde bliver tilstrækkeligt filtret sammen, når alle som én er fulde af løgn, når man dårligt kan stole på sig selv, og der ikke kan opdrives nogen form for information, der ikke lugter langt væk af at være plantet med velberåd hu af mennesker, jeg umiddelbart vil karaktérisere som menneskehedens fjender, heriblandt som de værste journalisterne, ja, så er det på tide at trække nathuen ned over ørerne og give sin forpinte hjerne en lille pause.

I mellemtiden har jeg sat Barack Obama til at passe dele af butikken, da han synes mig at være en opvakt knægt, for hvem ting går i opfyldelse, ingen havde troet muligt.

Kritisk Portal har været så forebydende, at det nu kun handler om at det forventede sker fyldest. Portalen spåede for 2 år siden, at vi ville få en stor økonomisk krise. Hvad sjov er der ved at få ret i det? Ligeledes spåede jeg, at Irak- og Afghanistankrigene ikke kunne vindes. Det var selvfølgelig ret opmuntrende, set fra et almenmenneskeligt synspunkt. For det er vel ikke en helt urimelig forhåbning, at stormagterne en gang imellem taber et spil eller to?

Hele aspektet med formålene med disse to krige er for længst blevet analyseret sønder og sammen, og det er lige ved at være glemt, hvad grunden til USA’s tilstedeværelse i disse to regioner egentlig er, nemlig at kontrollere verdens ressourcer. I Irak olien, i Afghanistan Asiens transportområde nr. A1.

Så har vi hele tåbeligheden omkring Rusland og Putins afskyelige diktatur, der koldblodigt mejer al opposition ned, og hvor vi hér i Vesten lige netop kan svinge os op til lidt dydig forargelse. Fordi vi har spillet os selv ethvert moralsk kort af hænde, eftersom Vesten er tilsølet i blod fra top til tå, og derfor ikke har nogen som helst autoritet i moralske anliggender. Og demokrati er, sjovt nok, et moralsk anliggende mere end noget andet.

I ly af Vestens moralske råddenskab kan alle og enhver gøre lige hvad de vil. Og det kan nok være, at der var timet til George W. Bush’ afgang med angrebet på Gaza, så enhver reaktion fra USA ville være et slag i luften over for de faktiske kendsgerninger.

Men man kunne blive ved. Og ved. Og ved. Lene Espersen, for eksempel. Anders Fogh Rasmussen. Søren Gade. Dansk presse. Jo mere man ser de store sammenhæng, desto mere stikker de små i øjnene. Verden er simpelthen for deprimerende, så redaktøren tager et muligvis fortjent hvil, samtidig med han sender sin bog nummer to i serien om Tobias, der hedder ”Ramsherred”*, på gaden, mens han glæder sig over de mange læsere, der har besøgt Forum Danorum Forlag og købt forgængeren ”Heksen”. Det var sandelig også gode anmeldelser, den fik, så noget godt er der da sket. Tak for det!

Så vi ses til Søren Vinterbergs anmeldelse af ”Ramsherred” inden alt for længe.

 

                                                               Henning Prins

 

*Jeg skrev, at den nye bog hed "Undervejs". Det er rettet til "Ramsherred"               

                             kontakt kritiskportal@kritiskportal.dk


Forside Tidligere ledere Arkiv